Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Yatzericious conversation!
Λόγω συγκυριών, τυχαίων γεγονότων , προσωπικών επιλογών και αποφάσεων είχα την τύχη να βρεθώ  μαζί με άλλους στον ίδιο χώρο με τον Κώστα Βογιατζή,  παγκοσμίως γνωστό και ως Yatzer. Ο ίδιος δημιουργός και ιδιοκτήτης του επιτυχημένου site yatzer.com, που προβάλλει με τρόπο ιδιαίτερο και πρωτότυπο την τέχνη στις διάφορες εκφάνσεις και  μορφές της,  θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις προσωπικές του εμπειρίες και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Ως  τιμώμενο πρόσωπο ξεκίνησε μεταξύ μας μια ενδιαφέρουσα  συζήτηση σε φιλικά πλαίσια.  Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας αναφέρθηκε στις  διάφορες πλευρές της ζωής του, από την δουλειά μέχρι τις προσωπικές  απόψεις του και στάσεις ζωής.
Απομονώνω  κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του,  για τα οποία τον θαυμάζω τόσο: πριν από όλα, είναι ένας συλλέκτης στιγμών και εμπειριών.  Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο έρχεται σε επαφή με την τέχνη, με δημιουργικούς ανθρώπους  και με την χαρά της εξερεύνησης και φυσικά της ανακάλυψης με βασικό όπλο το αισθητικό κριτήριό του. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που αποπνέει  αισιοδοξία παρά τις αντιξοότητες της εποχής που με έναν εκπληκτικό τρόπο την μετέφερε στον χώρο και τους παρευρισκόμενους. Εκτύπωσε μάλιστα για εμάς μια «πνευματική διατροφή», όπως την ονόμασε, για να μοιραστεί μαζί μας  50 αποφθέγματα που τον χαρακτηρίζουν, συνοδεύουν την καθημερινότητα του και προκαλούν αισιόδοξα συναισθήματα.  Εντύπωσε τελικά το προφίλ ενός πολύ προσγειωμένου ανθρώπου, παρόλη την επιτυχία και αναγνωρισημότητα που απολαμβάνει. Αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως ακόμη δεν έχει δει τίποτα,  μοιάζει  ήδη πολύ κοντά  σε εκείνους τους ολοκληρωμένους  ανθρώπους που νιώθεις πως έχουν πολλά να αφηγηθούν  κι ακόμη περισσότερα να προσφέρουν.
Στην αρχή της συζήτησης εκείνος  κέρασε μικρές αποξηραμένες φράουλες.  «Για να έχουμε όλοι την ίδια γεύση», είπε.  Δεν γνωρίζω αν η έκφραση έκρυβε και κάποια μεταφορά, είναι ωστόσο γεγονός  πως  άφησε σε όλους μας την ίδια γλυκιά και ευχάριστη γεύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου